#7 DEN KEDELIGE JULEKALENDER
– fragmenter af hverdagen



Restauranten er mondæn, og selv om der er mange gæster, er her næsten tyst. To tjenere cirkulerer lydløst rundt mellem bordene og bliver på skift opslugt og udklækket af en svingdør bagest i lokalet. Der føres lavmælte samtaler ved bordene, og det er ikke muligt for mig at høre, hvad der bliver sagt ved bordet ved siden af mit, selv om det kun er en meter væk.

Helt tilfældigt går samtalen pludselig i stå samtidig ved samtlige borde, og der bliver fuldstændig stille i restauranten. Selv den obligatoriske lyd af knive og gafler mod tallerkener er fraværende.

Så er der en af gæsterne, der nyser. Ikke et almindeligt nys, men et ubetvingeligt, hæmningsløst nys, der lyder som en mellemting mellem et spontant latteranfald og et hjerteskærende angstskrig. Ved et rundt bord sidder en ung kvinde i selskabskjole mellem tre andre personer og snapper efter vejret. Så kaster hun hovedet bagover og nyser én gang til, denne gang endnu mere gennemtrængende end før. Ingen af gæsterne ved de andre borde lader sig mærke med noget.

Et øjeblik efter høres igen knive, gafler og summende stemmer.

Kategori: . Bookmark permalink.

4 svar på #7 DEN KEDELIGE JULEKALENDER
– fragmenter af hverdagen

  1. Erik Hulegaard skriver:

    Man(d) tænker, at stofservietten kunne være anvendt som pseudo-mundbind. Ligeledes, at selskabskjolens syninger blev tryktestet ifm. den organiske eksplosion.

  2. Uffe Jerner skriver:

    @Erik Hulegaard: Under alle omstændigheder ville det i dette tilfælde have medført risiko for at beskadige de indre organer, hvis nysets ophavsmand/kvinde havde forsøgt at tilbageholde eksplosionen.

  3. Ellen skriver:

    Det er der nogle der kan - altså nyse, så det kan høres flere kilometer væk. Jeg synes ikke nødvendigvis, at det er en beundringsværdig evne - slet ikke i disse tider ;-)

  4. Uffe Jerner skriver:

    @Ellen: Man skal aldrig underkende underholdningsværdien :)

Skriv en kommentar